سازمان ملل: افغانستان از ازدواج‌ دختران خردسال جلوگیری کند

نرم افزار های موبایل

بازی های موبایل

دانلود بر اساس مدل گوشی

android نوکیا

ريگســـــــار

تبلیغات
تبلیغات
کمی توضیح



ريگســـــــــار تماس با ما zrigsar@yahoo.com
Admin


لینک دوستان
نویسندگان
آرشیو ماهانه
تبلیغات
تبلیغات
آمار سایت

    آمار بازدید
    کل بازدید :
    افراد آنلاین :



    نام :
    وب :
    پیام :
    2+2=:
    (Refresh)

    <-PollName->

    <-PollItems->

    آمار وب سایت:  

    بازدید امروز : 399
    بازدید دیروز : 817
    بازدید هفته : 1216
    بازدید ماه : 1777
    بازدید کل : 132722
    تعداد مطالب : 3740
    تعداد نظرات : 98
    تعداد آنلاین : 1

تبلیغات

تبلیغات

سازمان ملل: افغانستان از ازدواج‌ دختران خردسال جلوگیری کند



در حال حاضر بیش از ۴۶ درصد دختران افغان قبل از سن ۱۸ سالگی و بیشتر از ۱۵ درصد پیش از سن ۱۵ سالگی ازدواج می‌کنند.

سازمان ملل متحد از دولت افغانستان خواسته است تا برای جلوگیری از ازدواج های زیر سن قانونی دختران اقدامات عملی انجام دهد.

همزمان با روز جهانی 'فرزند دختر'، این سازمان با انتشار اعلامیه‌ای ابراز آمادگی کرده که دولت افغانستان را در این راستا یاری رساند.

سازمان ملل ازدواج‌های زیر سن را نقض حقوق بشری دختران می‌خواند و می‌گوید که برای جلوگیری از این عمل باید تمام اقدامات لازم به اجرا گذاشته شوند.

بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی این سازمان، در حال حاضر بیش از ۴۶ درصد دختران افغان قبل از سن ۱۸ سالگی و بیشتر از ۱۵ درصد پیش از سن ۱۵ سالگی ازدواج می‌کنند.

سرگذشت 'نازنین'

صفی‌الله امین‌زاده گزارشگر بی بی سی در کابل با نازنین یکی از قربانیان ازدواج‌های زیر سن قانونی صحبت کرده است. نازنین که اسم مستعار این خانم است در کودکی مجبور به ازدواج شده بود و حالا به دلیل خشونت‌های خانوادگی از خانه شوهرش فرار کرده است و در یکی از خانه‌های امن در کابل زندگی می‌کند. نازنین داستانش را به گزارشگر بی بی سی چنین روایت می‌کند: " در سن ۱۲ سالگی من را به بد (خون بس) دادند. کاکایم(عمویم) یک نفر را به قتل رساند و پدرم مرا (به خانواده مقتول) به بد (خون بس) داد. به این دلیل که به بد داده شده بودم، مرا لت می‌کردند و می‌گفتند بودن تو اینجا برادرما را به یادمان می‌آورد، برادرما را شما کشتید؛ کاکایت کشت و پدرت کشت. زدو خورد و خشونت ادامه داشت. هفت سال این ظلم و ستم را تحمل کردم. بعد از ۷ سال که دو تا فرزند داشتم، شوهرم گفت که دیگر ترا نمی خواهم، همین قدر نگاهت کردم، بعد از این نمی خواهمت، برو خانه پدرت و مرا طلاق داد. من خانه پدرم آمدم و یک سال آنجا بودم. پدرم بازهم مرا در سن ۱۸ سالگی به کسی دیگری داد. بازهم ازدواج کردم و رفتم خانه شوهرم. آنجا هم لت و کوب می‌شدم و جنگ و سروصدا و بالاخره خشونت جریان داشت.

عزیز فروتن، سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف می‌گوید:" افغانستان قانون منع خشونت علیه زنان را به امضا رسانده و در برابر این قانون مکلفیت‌های دارد و باید در باره ازدواج دختران خرد سال در افغانستان توجه بیشتری انجام دهد. میزان ازدواج دختران خرد سال در افغانستان بسیار بالا است. دفاتر سازمان ملل در افغانستان از جمله دفتر یونیسف در همکاری با حکومت افغانستان می‌خواهند از لحاظ حقوقی و قانونی ظرفیت‌ها تا حدی بالا برده شوند که بعد از این جلوی ازدواج دختران خرد سال در افغانستان به شکل قانونی و به شکل منسجم گرفته شود."

براساس ماده ۷۱ قانون مدنی افغانستان، حداقل سن ازدواج برای دختران در افغانستان ۱۶ سال مشخص شده است.

قانون منع خشونت علیه زنان که دولت افغانستان آنرا به امضا رسانیده است، ازدواج زیر سن قانونی را جرم می داند و تاکید می‌کند که اطفال زیر سن برای ازدواج توانایی "ایجاب و قبول" آگاهانه را ندارند.

سازمان ملل می‌گوید که جلوگیری از ازدواج های پیش از وقت باعث کاهش خطرات زمان بارداری و مرگ و میر زنان در هنگام ولادت نیز می‌شود.

به گفته این سازمان دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله ۵ بار بیشتر از زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله در معرض خطر مرگ ناشی از بارداری و ولادت قرار دارند.

سازمان ملل می‌افزاید که با وجود پیشرفت‌های که در ده سال گذشته در افغانستان بدست آمده، هنوز هم مرگ و میر زنان در این کشور در سطح بالای قرار دارد و از هر ده هزار زن در این کشور، بیش از سه صد زن هنگام ولادت جان می‌سپارند.

مشکل ازدواج‌های زیر سن قانونی در افغانستان تنها ویژه دختران نیست و پسران نیز در مواردی قربانی آن می‌شوند. اما به دلیل ساختارهای حاکم اجتماعی در این کشور پیامدهای آن برای دختران بسیار شدیدتر بوده است.

از سوی دیگر در روستاهای این کشور شماری از دختران زیر سن به ازدواج مردانی در می‌آیند که گاه سه برابر این دختران عمر دارند.




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





 

برچسپ ها: ,

آخرین مطالب

ابربرچسبها

خبرنامه

با واردکردن آدرس ایمیل تان در کادر زیر آخرین کتابها را در ایمیل تان تحویل بگیرید :

لطفا اول ایمیلتان .wwwنگذارید .