گروهی از زنان جوان در کابل یک مرکز خدمات انترنتی را با نام "سحر گل" ویژه زنان ساخته اند که زنان می توانند راحت در این کافی نت بنشینند و به دهکده جهانی وصل شوند. این ابتکار در نوع خود در افغانستان تازگی دارد.
سحر گل دختری از ولایت بغلان است که شش ماه را در زیر زمین خانه اش از سوی خانواده شوهرش حبس شده بود و تحت شکنجه و سوءاستفاده جنسی قرار داشت. برادر شوهرش متهم است که ناخن های او را کشیده، بدنش را سوزانده و از او بهره برداری جنسی کرده است. او توسط پولیس نجات داده شد. به همین دلیل، این مرکز خدمات انترنتی به «سحر گل» مسما شده است.
زنان علاوه بر استفاده از انترنت در این کافی نت گرد هم جمع می شوند، از حقوق زنان صحبت می کنند و تجربه های شان را شریک می سازند، و راهکارهایی را برای تغییر وضعیت فعلی زنان می سنجند. آنها سحر گل را به عنوان نمادی از استقامت در برابر ظلم و ستم می شناسند.
اقلیما مرادی، یکی از گردانندگان این کافی نت می گوید این مرکز از سوی نهاد "زنان جوان برای تغییر" برای فراموش نشدن ظلم هایی که بر سحر گل رفته است، ایجاد شده است. مردان نیز در روزهای خاص می توانند از این مرکز خدمات انترنتی استفاده کنند.
شماری از زنان که در این کافی نت از خدمات انترنتی استفاده می کنند، می گویند بارها از طریق این مرکز با خبرهای مربوط به خشونت علیه زنان آگاهی پیدا کرده اند. در این اواخر، فعالیت های انترنتی فعالان حقوق زن در افغانستان نیز افزایش یافته است.
برای خانم هایی که شیوه استفاده از کمپیوتر و انترنت را بلد نیستند آموزش داده می شود تا بتوانند از این امکانات استفاده کنند. برای زنان در این مرکز مواد خوراکی نیز فراهم است. آنها همچنان می توانند آنجا بنشینند و کتاب بخوانند.
اعضای نهاد «زنان جوان برای تغییر» می گویند از طریق این مرکز و با همکاری دیگر زنان برای دادخواهی سحر گل و محاکمه عاملان خشونت علیه او، تبلیغات گسترده ای در سایت های اجتماعی صورت گرفته است و تا حدودی نیز نتیجه داده است. آنان روز جهانی زن و مناسبت های دیگری همچون روز مادر را در این مرکز تجلیل می کنند.
چند روز قبل مقام های قضایی افغانستان اعلام کردند که عاملان خشونت علیه سحر گل را به ده سال زندان محکوم کرده اند، اما برخی از نهادهای حامی زنان می گویند این حکم برای جرایم انجام شده کافی نیست. همچنان برخی ها نگرانی دارند که بعد از مدتی، عاملان خشونت آزاد شوند.
همواره به خاطر برخوردهای اجتماعی نامناسب و دیدگاه بسته برخی خانواده ها نسبت به جضور زنان در اجتماع، زنان نمی توانند به مکان هایی همچون کافی نت عمومی بروند و حضور آنان در این مراکز کمرنگ است. اما آنها در مرکز خدمات انترنتی سحرگل حضور گسترده دارند.
|
|
نظرات شما عزیزان: